DONEER DONEER

EVEN VOORSTELLEN

Maak kennis met ons bestuur! Waarom zijn zij bestuurslid geworden, wat is hun mooiste herinnering aan TivoliVredenburg? Het  fondsbestuur stelt zich graag aan je voor!

Jan-Jaap van Donselaar – Voorzitter

Sinds 2022 is Jan-Jaap van Donselaar bestuursvoorzitter. Nadat hij werd gevraagd door de voormalige voorzitter, Boudewijn Molenaar, kwam Jan-Jaap vier jaar geleden in het fondsbestuur als bestuurslid. “Ik vind het belangrijk dat ik niet alleen iets neem van de maatschappij maar ook iets teruggeef en vind het mateloos interessant hoe het er bij een non-profit organisatie zoals TivoliVredenburg aan toegaat: de passie van de medewerkers die er werken, dat het een muziektempel is voor alle leeftijden. We kunnen met de giften speciale dingen doen die nét het extra verschil maken. En ik denk dat het fonds mensen met de liefde voor muziek verbindt.”

Jan-Jaap en TivoliVredenburg:

Je vindt Jan-Jaap het meest in onze Ronda bij popconcerten. Zijn lievelingsartiest? Robbie Williams.

Maja Sanders – Secretaris

Ook Maja Sanders is vanaf het eerste begin betrokken bij het fonds. Samen met Trude Maas en Boudewijn Molenaar (voorheen bestuursvoorzitter) richtte zij het TivoliVredenburg Fonds op. “De dynamiek van TivoliVredenburg is groot. Na een klassiek concert in de Grote Zaal is de kans groot dat je pop- of jazzpubliek tegenkomt en nog even een glaasje drinkt in het Gegeven Paard. Alles mengt zich probleemloos. Ik ervaar dit als echt uniek, die grote diversiteit in alle opzichten.” Haar rol als bestuurslid ziet zij breed: “We stimuleren de mensen binnen TivoliVredenburg om actief te zijn bij het werven van sponsoren maar ik vind dat wij als bestuur daar ook een belangrijke rol in te vervullen hebben.”

Maja en TivoliVredenburg:

Een van Maja’s mooiste herinneringen in TivoliVredenburg? De hommage aan de, inmiddels overleden, conservatorium-docent Philip Hirschhorn op 26 november 2016 door zijn oud studenten, waaronder ook Janine Jansen.

Trude Maas-de Brouwer – Penningmeester

Trude Maas-de Brouwer is een van de initiatiefnemers van het TivoliVredenburg Fonds: “Toen heel Utrecht nog negatief deed over het gebouw vonden anderen en ik dat er ook wel een paar mensen juist positief mochten zijn. De verbinding met de stad wordt sterker als mensen het als van zichzelf gaan voelen. En het is fijn om ervoor te kunnen zorgen dat er af en toe wat extra geld is voor bijzondere projecten.” Trude vindt de grootste kracht van TivoliVredenburg de diversiteit: “De diversiteit van het gebouw, daarmee van het aanbod en ook de tomeloze improvisatie kracht van de medewerkers die zo duidelijk werd tijdens Covid. Ik vind het leuk om het maatschappelijk kapitaal dat ik tijdens mijn carrière heb opgebouwd daarvoor in te zetten.”

Trude en TivoliVredenburg:

Een favoriete zaal heeft Trude niet, “maar ik zit liever dan ik sta.” Een van haar mooiste concerten in TivoliVredenburg? Het Metropole orkest met het Amsterdams Andalusisch Orkest, zo vrolijk!

Vicky Pronk – Bestuurslid

“Waar anders dan bij TivoliVredenburg kunnen klassieke concertbezoekers aan dezelfde bar wat staan te drinken met nog na-dampende Ronda-bezoekers?”, vraagt Vicky Pronk zich af. Vicky is sinds 2022 algemeen bestuurslid in het fondsbestuur en daarmee het nieuwste bestuurslid: “Toen TivoliVredenburg werd geopend kreeg Utrecht een unieke plek erbij. Na elk bezoek ben ik weer gegrepen door de veelzijdigheid van het aanbod en van het publiek. Met het geld van het fonds heeft TivoliVredenburg net meer mogelijkheden om bijvoorbeeld talent te ontwikkelen, muziekeducatie te bieden of juist het gebouw nog verder te ontwikkelen om aan te laten sluiten op haar publiek.”

Vicky en TivoliVredenburg:

Het liefste gaat Vicky naar onze festivals: “Omdat je dan door het gebouw kunt zwerven en jezelf kunt laten verrassen.”