DONEER DONEER

Nieuwe voorzitter Fondsbestuur: Jan-Jaap van Donselaar

 

 

Als je hart hebt voor TivoliVredenburg, moet je je kunnen aansluiten bij het Fonds.

EEN TERUGBLIK EN TOEKOMSTDROMEN

Na vier jaar neemt Jan-Jaap van Donselaar het stokje over van Boudewijn Molenaar als voorzitter van het fondsbestuur. Zij spraken met Niki de Jonge (Fondsmanager) over het fonds, de bestuurswissel en hun toekomstdromen. Wat maakt hen enthousiast over TivoliVredenburg, het fonds en welke stappen willen zij nog zetten?

Ik vind TivoliVredenburg gewoon heel mooi: mijn kinderen komen hier, ik kan mijn ouders hier mee naartoe nemen, ik kom er zelf graag. En dat is denk het mooie aan TivoliVredenburg, dat alle generaties en alle muziekstromen hier aan bod komen“, aldus Jan-Jaap. Daaraan kunnen bijdragen in zijn voorzitterschap, ziet Jan-Jaap naar uit.

Community creëren met fondsleden

Vlak na de opening van TivoliVredenburg ontstond het idee om eigen fonds op te richten. Om op die manier bij te dragen aan de missie van TivoliVredenburg: Een leven lang muziek voor iedereen. Boudewijn was vanaf dag één betrokken bij de aanloop naar en oprichting van het fonds. “Het gaat ook om community creëren”, zo vertelt hij, ‘dan kan niemand er meer omheen. Dan zijn het fonds en TivoliVredenburg gewoon onderdeel van Utrecht geworden.’

De deuren gaan weer open

De afgelopen twee jaar stonden in het teken van corona. Ondanks dat er veel stil viel, gaf het ook tijd en ruimte om vooruit te denken. “Dat is dan de positieve bijkomstigheid van al die narigheid.” Over die dynamiek geeft Boudewijn nog mee: “Wij zijn niks als bestuur zonder de organisatie van TivoliVredenburg.” En nu TivoliVredenburg weer open is, het gebouw en de zalen zich weer vullen met publiek, breken ook voor het fonds nieuwe tijden aan. Daarover zegt Niki: “Ik denk dat we op de vooravond staan van iets nieuws met het fonds. Dat we zowel binnen als buiten de deuren opengooien.

Blik op vooruit én verjonging

In zijn tijd als voorzitter wil Jan-Jaap de focus leggen op verbreding van het fonds: “Boudewijn heeft het fonds tot hier gebracht, en het ziet er heel goed uit. Er zit nog wat werk in de verjonging van donateurs, en om dat wat breder te maken, is wel mijn doelstelling. Dat er ook voor mensen tussen 25-50 jaar een mogelijkheid is om te doneren. Als je hart hebt voor TivoliVredenburg, moet je je kunnen aansluiten bij het Fonds.